Letní dětská kulinářská akademie

V termínu od 7.7.2025 do 12.7.2025 vás srdečně zveme do Kulturního střediska Búrovce, Topolná.

Přihlásit děti můžete od 6 do 12 let do 30.6.2025 nebo dle volných kapacit.

Počet volných míst: 20

Na začátek letních prázdnin jsme pro vaše děti připravili kulinářskou akademii kde se budeme společně učit základy přípravy pokrmů, základy stolování a společenský bonton. Děti se budou zábavným způsobem učit nové dovednosti. Cílem akademie je aby dítě na konci týdne mělo povědomí o gastronomii, umělo samo připravit jednoduchý a zdravý pokrm a ovládalo základy slušného stolování a chování v restauraci. Budeme se snažit simulovat co nejvíce situací se kterými se můžou jako hosté v gastronomii setkat. Zároveň si však vyzkouší jaké to je být pracovníkem v gastronomii a co všechno tato náročná práce obnáší. Program vyvrcholí  obědem pro rodiče 12.7. (sobota) kde se dozvíte jak vaše děti zvládli celý kurz.

Pozvaly jsme profesionály, který nám pomůžou s akademií a naučí děti připravit jednoduché menu se zdravých potravin, správný postup přípravy pokrmů a efektní aranžmá se kterými se stanou hvězdami každé rodinné oslavy. Každý den děti ochutnají jinou kuchyň (italskou, španělskou, švýcarskou a další). Zároveň děti získají informace o práci v restauraci "na place", zjistí jak se chovat bezpečně aby  si neublížili nebo někomu jinému. Moc rádi bychom reflektovali názor, že děti do restaurací nepatří. Věříme, že děti pobyt v restauraci zvládnou jenom jim musíme ukázat jak a proč si toto prostředí vyžaduje určitý typ chování a vystupování.

Část nákladů z tohoto programu lze uplatnit ve vaší zdravotní pojišťovně jako příspěvek na příměstský tábor. Formuláře na potvrzení účasti vašeho dítěte prosíme posílejte na info@borky-a-borci.cz. 

Jen pro zajímavost v roce 2023 příspěvek na tábor v pojišťovně 205 činil 1500Kč na dítě.


Uvažujete o přihlášení, ale nevíte jak daleko jsme? Zlín 22 min., Otrokovice 11 min., Napajedla 6 min., Uherské Hradiště 14 min.


Naši hosté z gastronomie

Aleš Úlehla
šéfkuchař Švýcarsko a ČR 
Leoš Růžička
šéfkuchař Lázně Luhačovice 
Tomáš Kuchař
šéfkuchař Augustiniánský dům 
Iveta Bursíková
šéfová Topolského pivovaru 
Jan Šanca
CEO Krajíc & mazánek 

Objednejte si naše služby

Vyplňte všechny potřebné údaje a my se vám ozveme co nejdříve zpět.